Kerronpa teille pienen tarinan autosta.
Autosta, jonka avulla useat helsinkiläiset soittajat ovat viihdyttäneet tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä vuosien ajan.
Autosta, joka pitää sisällään uskomattoman määrän veijarimaista energiaa ja hyvääoloa.
Se on auto, joka valmistaa soittajat mitä parhaimpiin keikkoihin.
Se on auto, josta kaikki eivät pidä.
Auto, joka haastaa käsitteen "ensivaikutelma on tärkein."
Se on ristiriitojen polttopisteessä. Luonnollisen kaunis ulkopuolelta, sekä typerryttävän käytännöllinen sisäpuolelta. Sen ajaminen on "B-luokan karstaa A-luokan intesiteetillä".
Se on autojen Robin Hood. Ottaa omassa rauhassaan tilaa rikkaiden kaistalta max. 90km/h ja antaa köyhille, mutta onnellisille iloisille veikoille.

Kysytte nyt jo varmaan (jos olette lukeneet näin pitkälle) mikä tämä maaginen auto on.
Sillä on monta rakasta nimeä: Mäntsälän Palvelutaksi, Nummelan Palvelutaksi, Mersu, Bussi.
Se on entinen liikuntarajoitteisten taksi, joka on sittemmin valjastettu keikka"bussiksi".
Auton nykyinen omistaja ja vuokraaja tahtoo ainoastaan käytettävän "pelkääjän paikan" ovea autoon sisään mennessä, myös kuskille. Tämä tuo lisää bussimaista glamouria, auto on siis täten bussi.

Auton entisen omistajan nimi ja osa puhelinnumerosta lukee tuulilasin yläpuolella. Aina silloin tällöin entinen omistaja kuulemma saa vihjepuheluita eripuolelta Suomea, jossa kerrotaan, että "epämääräisen näköinen hulttiojoukko" on varastanut palvelutaksin itselleen.

Eräänä yönä auto oli parkissa Helsinginkadulla peräkärryineen. Yhden yön aikana se sai kylkeen ja keulaan "tatuoinnin", muutaman epämääräisen tagin mustalla spraymaalilla. Kyllä, auto on todella niin ruma, että se uhmaa autoille luonnollista autoritääristä ulkonäköä. Normaaleja autojahan Suomenmaasa erittäin harvoin töhritään, mutta tämä ei olekaan normaali auto ja sen olivat huomanneet myös töhrijät.

 431601.jpg
Mersu aiheuttaa ällistelyä, pällistelyä ja päänkääntyilyä, missä tahansa kulkeekaan.

Matkalla Rukalle juhannuksen tienoilla, tuli Juvan ABC:lla pysähdyttäessä n. 70 vuotias vanha herra mitään kysymättä autoon sisälle kun Allekirjoittanut oli torkkumassa siellä. Heräsin tilanteeseen, jolloin mies pikkuhiljaa löntysteli ulos autosta minä perässä. Katsoin vanhaa herraa kysyen, johon tämä totesi rauhallisesti: "tämä se on Mersujen Mersu." Jotain määrittelemätöntä ihailua sekä pelkoa olin tuon miehen äänessä kuulevinani.


431598.jpg
Huomaa "siistityt" töhryt kyljessä sekä "Mäntsälän Palvelutaksi"-tarra ylempänä.


431599.jpg
Kun auton vuokraa ja hakee, odottaa auton ratissa tuttu näky. Kuskille on varattu auton ajamiseen tarvittavat olennaiset lisävarusteet: ajolasit, joiden väitetään kuuluneen Jope Ruonansuulle sekä punainen pellenenä. Tämä luo pikantin viimeistelyn auton ulkomuotoon maantiellä sekä iloluonnon siinä matkusteleville velikullille.
431600.jpg
Tässä kuski valmiina matkaan. Turvallista matkaa!


Jos näet tämän auton missäpäin tahansa Suomen maata, älä luota ensivaikutelmaan.
Katso harkiten, uteliaasti, ehkä jopa ymmärtäen. Käy tervehtimässä siinä matkustavia
virnuilevia ystävyksiä niin oma matkasikin sujuu maukkaammin.